Københavns Kommune skal trække diskriminerende jobannonce tilbage

Oprettet 23/11/2008 – 10:20

Københavns Kommune diskriminerer danskere, når kommunen i en jobannonce foretrækker en medarbejder ”med anden etnisk baggrund end dansk”. Det mener Dansk Folkepartis medlem af integrationsudvalget, Martin Henriksen, der også er valgt i Københavns Kommune.
– Når Københavns Kommune søger efter en medarbejder til et gadeprojekt og anfører, at ”det er en fordel at have en anden etnisk baggrund end dansk”, er det udtryk for klar diskrimination af danskere. Ønsker man en medarbejder med indsigt i integrationsproblemer, kan man jo bare skrive dette – men når man formulerer sig på denne måde, er det klar diskrimination af danskere, siger Martin Henriksen.
– Havde kommunen annonceret specifikt efter danskere, ville der have rejst sig et ramaskrig fra venstrefløjen og såkaldte menneskerettighedsgrupper. Derfor må Dansk Folkeparti også påpege, når offentlige instanser diskriminerer til fordel for personer med anden etnisk baggrund end dansk. Og hvad menes der egentlig med det – det er vel næppe en person med tysk eller thailandsk baggrund, man søger efter, påpeger Martin Henriksen.
– Jeg vil nu rette henvendelse til velfærdsminister Karen Jespersen (V) og Københavns beskæftigelses- og integrationsborgmester, Jacob Hougaard (S) og bede dem om at sørge for, at den diskriminerende annonce bliver trukket tilbage. Samtidig må den socialdemokratiske borgmester Ritt Bjerregaard indskærpe over for kommunens instanser, at det er ulovligt at diskriminere i rekrutteringen af personale. Hvis annoncen ikke bliver trukket tilbage, må man overveje at tage skridt til at anmelde kommunen for diskrimination, siger Martin Henriksen og tilføjer afsluttende:
– Det er helt utroligt, at det er kommet så vidt i Danmark, at en kommune skal have indskærpet, at diskrimination af danskere i Danmark er uacceptabelt, siger Martin Henriksen.
Til orientering kan jobannoncen læses her:
http://www.kbhbase.kk.dk/kbhbase/pegasus.nsf/WrapIframe?open&no=163611

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *