Kraftig overreaktion på ligebehandlingssager

Oprettet 12/08/2011 – 10:06

Ny opgørelse viser, at antallet af sager i Ligebehandlingsnævnet er steget. Det kalder SF’s ligestillingsordfører ”helt uacceptabelt. Men kritikken er ude af proportioner. I krisetider er det naturligt, at antallet af sager stiger, vurderer Dansk Erhverv.
Antallet af sager i Ligebehandlingsnævnet er firedoblet fra 2009 til 2010, viser en ny opgørelse. Men det er der en logisk og rigtig god grund til, mener Dansk Erhverv:
”Den helt naturlige forklaring på, at antallet af sager i Ligebehandlingsnævnet er steget, er, at vi har haft en krise, som har resulteret i mange fyringer. Det siger sig selv, at der vil komme flere klagesager, når der kommer flere fyringer,” siger underdirektør i Dansk Erhverv, Charlotte Vester.
Politiker overreagerer
Alligevel har dagens opgørelse fra Ligebehandlingsnævnet fået SF’s ligestillingsordfører, Pernille Vigsø Bagge til at revse arbejdsgiverne og kalde udviklingen for ”helt uacceptabel”.
”Hendes kritik er helt ude af proportioner, og der er tale om en klassisk rygmarvsreaktion. Helt ærligt, vi har haft 32 sager – i hele landet, på et helt år! Alt imens krisen har raset, og virksomhederne har været nødt til at skære driften ind til benet for at overleve. Så der er bestemt ingen grund til at skamme sig over stigningen,” siger hun.
”En anden årsag til, at der er kommet flere sager, er jo også, at kendskabet til ligebehandlingsnævnet er blevet større,” siger Charlotte Vester.
Systemet virker
”Desuden ser vi en tendens til, at dele fagbevægelsen nu fører sager ved Ligebehandlingsnævnet, som før ville have kørt gennem domstolssystemet. For det betyder nemlig, at hvis virksomheden ikke vælger at efterkomme nævnets afgørelse, er det Kammeradvokaten, der skal indbringe sagen for domstolene – for statens regning – i stedet for fagforeningens regning.”
”Endelig viser tallene jo, at systemet virker. I 19 sager er afgørelsen faldet ud til klagerens fordel, og vedkommende har fået en godtgørelse,” siger hun.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *