Kulturminister Carina Christensen støtter Odsherred Forfatterskole for unge

Oprettet 07/04/2009 – 16:09

To forfattere fra Vallekilde Højskoles forfatterlinje skal starte en ny forfatterskole på biblioteket i Asnæs. Forfatterne vil hver uge undervise en gruppe unge i fortællingens kunst og skrivefærdigheder. Undervejs afholdes en internat-weekend på Vallekilde Højskole, hvor der vil blive arbejdet intenst på noveller, som udgives. De unge vil desuden blive undervist i oplæsning og retorik således, at de selv kan præsentere deres noveller ved det afsluttende arrangement på biblioteket i Asnæs.
Kulturminister Carina Christensen støtter projektet med 129.000 kr. og udtaler:
” Litteraturens verden kan give de unge adgang til mange gode oplevelser. Derfor er det utrolig gavnligt at man her kan få muligheden for at udforske sit talent og møde inspirerende professionelle forfattere. Odsherred forfatterskole en glimrende mulighed for de unge til at opnå et lærerigt kendskab til det skrevne ord og udforske deres læse- og skriveevner.”
Odsherred forfatterskole for unge er ét ud af de ti nye projekter for børn og unge, som støttes af Regeringens kampagne Læselyst. En kampagne som har fokus på at gøre det sjovt for børn og unge at skrive og læse. Kampagnen sker som led i det Læselystprogram, som Kulturministeriet, Undervisningsministeriet og Velfærdsministeriet er fælles om i 2008-2010.
Der uddeles 2 mio. kr., som fordeles mellem de forskellige litterære projekter for unge og læselystaktiviteter for skolebørn.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *