Metal: Drop multimedieskatten

Oprettet 03/04/2009 – 14:18

Flere regerings-politikere lægger op til at justere på multimedieskatten. Dansk Metal opfordrer regeringen til helt at droppe den nye skat og i stedet hente pengene andre steder.
Både Venstre og Dansk Folkeparti åbner op for at justere multimedieskatten. Åbningen kommer efter flere ugers massiv kritik, bl.a. rejst af Dansk Metal.
Regeringen har hidtil fastholdt, at den nye skat på arbejdsgiverbetalt PC, internet og telefoni var nødvendig for at finansiere skattereformen, men ifølge Metals formand, Thorkild E. Jensen, er multimedieskatten både forkert og helt unødvendig. Pengene kan hentes helt andre steder:
– Multimedieskatten er direkte i modstrid med de intentioner, som regeringen ellers arbejder efter. Danmark skal være et teknologisk foregangsland, og det kræver bl.a. at arbejdsstyrken er fleksibel og i stand til at udnytte ny teknologi. Det er helt forkert at opfatte en bærbar PC eller en mobiltelefon som frynsegoder. Det er arbejdsredskaber, som er helt uundværlige for mange af vore medlemmer, siger Thorkild E. Jensen.
Ifølge regeringen er de 750 mio. kr., som ministeriet forventer at få i skattekassen fra den nye multimedieskat, nødvendige for at finansiere skattereformen, men Metal-formanden undrer sig over netop den udmelding:
– Der er mange andre muligheder for at hente de penge hjem. Skattekommissionen pegede selv på, at de arbejdsgiverbetalte sundhedsforsikringer ikke skulle være skattefritaget, og det er i vore øjne langt mere oplagt at se på den slags ordninger i stedet for at beskatte arbejdsredskaber, siger Thorkild E. Jensen.
– Det virker helt omvendt, at regeringen friholder decideret fryns og i stedet beskatter nødvendige arbejdsredskaber, siger Thorkild E. Jensen, og advarer samtidig mod, at man begynder at lave undtagelser for bestemte faggrupper i multimedieskatten:
– Undtagelser i skattelovgivningen kan hurtigt blive til smuthuller og skabe en helt utilsigtet forskelsbehandling. Det vil være noget rod, hvis politikerne pludselig skal til at bestemme præcist, hvem der er omfattet af multimedieskatten og hvem der ikke er, siger Thorkild E. Jensen.
Ifølge Skattekommissionen vil alene en afskaffelse af skattefriheden for arbejdsgiverbetalte sundhedsforsikringer give et provenu på op til 420 mio. kroner.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *