Ny service for nødstedte turister i Madrid

Oprettet 09/09/2008 – 14:50

”Que?”. Den spanske tjener Manuel i komedieserien ”Halløj på badehotellet” gjorde det. Og langt de fleste indbyggere i Madrid gør det også: Ser uforstående ud, når de bliver tiltalt på alt andet end spansk. Derfor tilbyder det spanske firma MTA S.L. en ny 24 timers sprogservice.
”Vi har hørt om mange tilfælde af udlændinge, der er helt på glatis, når de prøver at kommunikere med læger, politifolk eller bare receptionisten på hotellet”, fortæller indehaver Troels Vinther, som selv har boet i Madrid i 12 år. ”For de fleste kommer det som en overraskelse, at engelsk er så lidt udbredt i en storby som Madrid. Og når uheldet er ude, kan det let tage flere timer at få en kompetent tolk til stedet. Derfor tilbyder vi nu akut udrykning døgnet rundt”.
Sprogassistancen tilbydes under navnet VIP Family Club. Til rådighed for medlemmerne står en flok sprogligt meget kompetente udlændinge, som alle har fast bopæl i Madrid. ”Det koster 20 € at blive enkeltmedlem i 7 dage. Det dækker assistance til 1 voksen og børn under 12 år, der er med på rejsen. Hvis hele familien ønsker at blive medlemmer, kan det gøres for 30 €”, forklarer Troels Vinther. ”Vi tror på, at mange vil synes, de penge er givet godt ud. Vi taler sproget og kender kulturen og tager gerne med på hospitalet eller politistationen, når der er behov for det. Alternativet kan være mange besværligheder og risiko for både misforståelser og fejlbehandling, for hvordan kan man være sikker på at give og modtage de rigtige oplysninger, når man ikke kan kommunikere med de involverede personer?”.
Vælg restauranten hjemmefra
Som en supplerende service anbefaler VIP Family Club på hjemmesiden gode restauranter, som er værd at besøge. Restauranterne er de steder, folkene bag klubben selv kan lide: ”Vi synes, en god restaurant er karakteriseret ved kombinationen af god mad og en familiær stemning”, siger Troels Vinther. ”For mange er maden en stor del af ferieoplevelsen, og det kan godt være svært at spotte de gode restauranter, når man kun har det spanske menukort udenfor restauranten at vurdere ud fra. De restauranter, vi anbefaler på hjemmesiden, besøger vi selv og mange andre madrilenere, fordi de er hyggelige og serverer original mad, enten fra Spanien eller fra Sydamerika”.
På VIP Family Clubs hjemmeside www.vipfamilyclub.com ligger en kort video og menukortet fra de gode restauranter på dansk og engelsk, så turisterne allerede hjemmefra kan ”besøge” de forskellige restauranter og få en god fornemmelse af stederne. VIP Family Club står gerne for bordreservationen.
Et godt sted at bo
Og hvor skal man så sove? VIP Family Club anbefaler en række Hostaller, som ligger i den gamle, charmerende bykerne. Hostallerne er alle rene og pæne og tilbyder gode faciliteter. Den spanske boform Hostal kan nærmest beskrives om et ”Hotel-light”: Hostallerne ligger som regel gemt lidt væk på 1. eller 2. sal, har bad/toilet tilknyttet værelserne og ofte adgang til internettet. Til gengæld er der kun sjældent restaurant på et Hostal.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *