Nytænkende bofællesskab et skridt nærmere

Oprettet 19/01/2010 – 23:13

Planerne om at etablere et bofællesskab for unge med udviklingshæmning i et lille lokalsamfund i Hjortshøj ved Århus er rykket et skridt nærmere. Blandt de fem teams, som har givet bud på, hvordan projektet kan føres ud i livet, er to teams nu udvalgt til en fase to.
Fem teams blev i efteråret udvalgt til at deltage i en totalentreprise-konkurrence og komme med bud på, hvordan et nyt bofællesskab for unge udviklingshæmning skal designes og indrettes i Andelssamfundet Hjortshøj ved Århus. Nu har en dommerkomite udvalgt to forslag, som man vil gå videre med for at finde en endelig vinder. Bag de to forslag står:
*
Entreprenør: Allingåbro Totalbyg A/S, arkitekt: Force4Architects og Cubo A/S, ingeniør: Viggo Madsen A/S
* Entreprenør: Q-Construction, arkitekt:Lumo Arkitekter, Arkitektfirmaet KAMP, ingeniør: Almbjerg
De to forslag er begge af høj kvalitet og belyser på hver deres måde, hvordan man sikrer beboernes særlige behov og passer bofællesskabet ind i den øvrige bebyggelse i andelssamfundet.
Dommerkomiteen, som blandt andet består af repræsentanter for Udviklingshæmmedes Landsforening (ULF) og Landsforeningen LEV, har derfor valgt at gå videre med begge forslag til en fase to, hvor de to teams vil blive bedt om at uddybe deres forslag og komme med bud på tilretninger.
Efter planen vil der blive fundet en endelig vinder i løbet af foråret.
Bag projektet står Andelssamfundet i Hjortshøj og Århus Kommune, som under overskriften Wimby, “Welcome in My Backyard”, ønsker at etablere et bofællesskab for 16 unge med udviklingshæmning. Der er ikke blot tale om et bofællesskab, men om et projekt, hvor de unge bliver en del arbejds- og nabofællesskabet og kan deltage i det daglige arbejde med at passe dyr og grøntsager i det økologiske landbrug, som andelssamfundet driver.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *