Operarejser er populære

Oprettet 04/11/2008 – 15:16

Det er blevet populært at besøge de udenlandske operaer. I takt med en voksende interesse for opera tager stadig flere danskere på operarejser rundt i Europa. Mosel–Rejser, som hidtil har koncentreret sig om vinrejser til Mosel, tilbyder nu også rejser til Semper operaen i Dresden. Ud over operaforestillingen byder turen på andre veltilrettelagte smagsprøver på den gamle kulturby, så man kommer hjem med en helhedsoplevelse af den lokale kunst, kultur og historie.
Mosel–Rejser har i en årrække arrangeret vinture til Mosel–distriktet, og de omhyggeligt planlagte rejser er solidt forankret i lokalområdet.
“Når man bruger tid på at foretage en vin– eller operarejse, skal turen efter min smag også bringe andre oplevelser af det område, man gæster. Dresden er en by, hvis rigdom til dels er baseret på produktion af porcelæn, så her er det naturligt at kombinere rejsens højdepunkt, operaen, med eksempelvis et besøg på Meissen Museum og studere porcelænsarbejde. Det er med til at give en helhedsoplevelse, at det ikke kun handler om opera eller vin, men at man lader den by eller egn, man befinder sig i, sætte sit præg på rejsen,” siger Erik Lund–Nielsen, som er indehaver af Mosel–Rejser.
Når han kreerer rejser, tager han udgangspunkt i, hvad han selv synes om – og har erfaringer med, at det er der så også andre, der kan lide.
Inspirerende vinbonde
Erik Lund–Nielsen har arrangeret vinrejser siden 2000. Det begyndte med en personlig kontakt til en engageret vinbonde (Winzer, som det hedder på tysk) i Mosel og førte til en tur for venner og bekendte til distriktet. Rejsen blev så stor en succes, at interessen for vinrejser hurtigt spredte sig via de personlige netværk. I år skal omkring 200 gæster med Mosel–Rejser på vinture i efteråret.
“Vinrejserne løber som regel af stablen i perioden august til oktober – op til vinhøsten, og de byder på nogle helt specielle oplevelser i nært samvær med Winzer. Jeg har i nogen tid haft lyst til at lave rejser på andre tidspunkter af året også, og da jeg selv godt kan lide at overvære opera af god kvalitet, faldt valget på Semperoper og Dresden,” fortæller Erik Lund–Nielsen.
Et one man show
Alt det praktiske i forbindelse med rejserne står Erik Lund–Nielsen selv for. Han håndplukker gode steder at spise og overnatte, udvælger de forskellige aktiviteter undervejs, får alle aftaler i stand – og deltager altid selv som rejseleder på turene, og rejserne foregår altid i busser fra Solrød Turistfart, hvor vognmanden, Jens Hansen, ofte selv sidder ved rattet.
Erik Lund–Nielsen udtaler: “Jeg arrangerer kun det antal rejser, jeg selv kan overkomme at være med på, så jeg kan betjene gæsterne personligt og stå til rådighed under hele turen. Det er vigtigt for mig, at gæsterne oplever, at det hele fungerer, og at de ikke selv skal bekymre sig om de praktiske aspekter – at de får en god service.”
Når Erik Lund–Nielsen tilrettelægger turene og prisen, gør han det sådan, at næsten alting er inkluderet – så det kun er i meget begrænset omfang, man selv skal have penge op af lommen undervejs.
Alle rejser til Mosel i år er booket, men der er fortsat ledige pladser på operarejserne til Dresden. Eksempelvis kan man i februar 2009 komme ind at høre Carmen og til marts 2009, Barberen i Sevilla i den kendte Semper opera.
http://www.mosel-rejser.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *