Opret fælleseuropæisk rejsegarantifond

Oprettet 21/04/2010 – 16:18

Dansk Folkepartis medlem af EU-Parlamentet, Morten Messerschmidt, vil i Parlamentet tage initiativ til, at der hurtigst muligt bliver oprettet en fælleseuropæisk rejsegarantifond, som fremadrettet kan afhjælpe i lignende kaotiske situationer som den nuværende, hvor den europæiske luftfart har været lammet i dagevis. Endvidere retter han henvendelse til både Kommissionen og transportminister Hans Christian Schmidt om sagen.
“I Danmark har vi allerede den udmærkede ordning med Rejsegarantifonden, som alle udbydere af pakkerejser skal være registreret i. Den ordning må udvides til ligeledes at omfatte alle udbydere af lufttransport – ikke alene i Danmark, men i hele EU”, siger Morten Messerschmidt, der understreger, at ”hensynet til passagererne må gå forrest. Derfor må den nuværende garantiordning udvides”.
Morten Messerschmidt bemærker i øvrigt, at det skal overlades til luftfartsindustrien selv at administrere ordningen, men eventuelt med et indskud fra EU i begyndelsen.
“Hvad enten vi griner eller græder, vil der være en kæmperegning at betale, når flyene på et tidspunkt kommer på vingerne. Flyselskaberne har hver dag tabt trecifrede millionbeløb på vulkanasken, og i en i forvejen vanskelig situation risikerer det at tvinge mange af dem i knæ. En fælleseuropæisk rejsegaranti vil dermed ikke lindre skaderne nu og her, men fremadrettet sikre, at følgerne af en lignende tilstand i fremtiden bliver mindre graverende, siger Morten Messerschmidt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *