Pas på billige import-hunde

Oprettet 17/11/2008 – 11:24

Syge, billige, importerede hundehvalpe giver sorg og bekymringer og flår folk i dyrlægeregninger, advarer Dyrefondet
Dyreværnsorganisationen Dyrefondet advarer mod syge, billige, importerede hundehvalpe, som koster nye uerfarne danske hundekøbere tusindvis af kroner i dyrlægeregninger. Hundene kan have alle mulige alvorlige sygdomme med sig fra det land, de kommer fra. Nogle hvalpe står ikke til at redde. De dør meget hurtigt til stor sorg for børn og voksne i deres nye familier.
Årsagen til Dyrefondets advarsel er afsløringen af forsøget på at smugle 33 dødssyge og dehydrerede hundehvalpe over grænsen i Padborg. Hvalpene havde parvovirus. En lidelsesfuld virus, vi så godt som har udryddet i Danmark, hvor hvalpene vaccineres første gang, når de er ca. otte uger. De 33 hvalpe kunne ikke reddes, men blev aflivet.
– Et helt vanvittigt dyrplageri er nu i et enkelt tilfælde blevet opdaget, siger Dyrefondets direktør Jan Nielsen, men jævnligt sættes intetanende danskere i en helt forfærdelig klemme. Uden at vide det medvirker de som aftagere til ulovlig handel med levende dyr og indførsel af frygtede sygdomme i landet.
Det er ikke første gang Dyrefondet reagerer. Dyreværnsorganisationen har regelmæssigt protesteret over manglende kontrol med de indførte hunde.
– Vi skal vænne os til, at sunde, velopdrættede hunde koster penge, og at en startomkostning på for eksempel 10.000 kroner for en god, velpasset, vaccineret og registreret racehund kan vise sig at være meget billigere end at give 3- 4.000 kroner for en syg, dårlig avlet, behandlingskrævende hund med falske papirer eller helt uden.
Mellemrubrik: Sådan sikrer man sig
Nye hundeejere skal sikre sig, at hvalpen kommer fra en anerkendt kennel eller opdrætter, og at de får en dansk, godkendt stamtavle på en racehund. Køber man en privatopdrættet hvalp uden stamtavle, skal følgende ting være i orden på lige fod med køb af racehund:
Man skal have lov til at følge hvalpen sammen med moderen, fra den bliver født, til man skal overtage den otte-ti uger gammel. I Danmark er det lov, at hvalpen skal være 8 uger. Hvalpen skal også være præget på mennesker og ikke bare have ligget i en stald. Hvalpen skal være dyrlægekontrolleret og vaccineret af anerkendt dyrlæge – og ikke af ukendt udenlandsk dyrlæge, der ikke kender danske love, eller forsynet med falsk dyrlægeattest. Ved købet af hvalpen følger alle relevante papirer med – som for eksempel kvittering, vaccinationsattest, eventuelt stamtavle og registrering af hunden i Dansk Hunderegister. Det er lovpligtigt, at alle hunde i Danmark skal være mærket og registreret, når de er maximalt 4 måneder gamle.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *