Pendlerkortet bliver billigere

Oprettet 12/01/2010 – 13:34

Den 19. januar 2010 træder DSB’s nye takster i kraft, og også i år er der godt nyt til pendlerne. Prisen på pendlerkortet holder sig nemlig i ro og koster det samme som i 2008.
Pendlerne kan lægge et nyt togkort i tasken og lade sig transportere med stor tilfredshed. For andet år i træk fastholder DSB nemlig prisen på pendlerkortene, når taksterne traditionen tro bliver reguleret i midten af januar. Set i lyset af den almindelige prisudvikling betyder det reelt, at kundernes udgifter til det vanlige togkort til rejsen til og fra arbejde bliver en mindre post i budgettet end tidligere.
»Vi vil gerne belønne vores faste kunder med billigere rejser på et tidspunkt, hvor den finansielle krise kradser flere steder. Med fastholdelse af 2008-prisen på pendlerkortet giver DSB danskerne mulighed for at lade bilen stå og i stedet vælge den mest klimavenlige transportform til en særdeles attraktiv pris,« siger kommerciel direktør i DSB Mogens Jønck.
Kunder, der rejser på 10-tursklippekort, kan også med sindsro lægge rejsebudgettet for 2010. 10-tursklippekortene stiger kun en smule, nemlig med 1,5 procent.
Kunderne kan også se frem til endnu flere billige DSB Orangebilletter i det kommende år.
»DSB giver alle mulighed for at rejse klimavenligt. De meget prisbevidste kunder kan rejse billigt, når de i god tid køber en DSB Orange-billet. Samtidig betyder det, at presset på de populære afgange bliver mindre, og det giver bedre rejseoplevelser for alle vores kunder,« siger Mogens Jønck.
De almindelige standardbilletter stiger med 4,2 procent.
»Hovedparten af vores kunder rejser med enten pendlerkort eller 10-tursklippekort. Set i lyset af den generelle prisudvikling er det derfor kun en mindre del af kunderne, der kommer til at mærke prisstigningen. Med takstændringerne giver vi dermed et skulderklap til vores loyale kunder og opfordrer flere til at vælge DSB, hver gang de skal ud at rejse,« siger Mogens Jønck.
Priserne gælder rejser med DSB, der strækker sig over mindst to lokale takstområder.
S-tog tilgodeser også pendlerne
Også de faste S-togskunder kan se frem til reelt lavere priser på rejsen. Prisen på periodekortene fastholdes ligesom DSB’s pendlerkort nemlig på 2008-niveau. Rejsende på kontantbilletter og 10-tursklippekort må forvente en lille prisstigning.
»Vi vil selvfølgelig gerne vise vores faste kunder, at vi tager hensyn til dem, og at de gør det rigtige miljømæssigt ved at benytte kollektiv trafik. Og så vil vi gerne give mange andre lyst til at vælge den kollektive trafik frem for bilen, og her ved vi, at prisen er vigtig,« siger Gert Frost.
Priseksempler:
Pris i 2009 Pris i 2010
København – Århus, pris pr. rejse 325 kroner 339 kroner
Pris pr. rejse med et titurskort 249 kroner 253 kroner
Odense – København, pris pr. rejse 234 kroner 244 kroner
Pris pr. rejse med et titurskort 179 kroner 182 kroner

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *