Red livet – husk selen!

Oprettet 13/03/2009 – 17:43

I Sydsjællands og Lolland-Falsters politikreds blev knapt 4.000 bilister snuppet uden sele i 2008. Sikkerhedsselen redder hvert år liv i trafikken, derfor sætter Sjællands Færdselssikkerhedsudvalg de næste to uger fokus på bilister, der kører uden sikkerhedssele.
Mindst 35 personer ville have reddet livet i trafikken sidste år, hvis de havde brugt sikkerhedssele. Selv om selen er noget af det vigtigste sikkerhedsudstyr i bilerne, er der alligevel mange, der glemmer eller dropper selen. Sidste år delte politiet på landsplan 40.000 bøder ud til bilister, der ikke havde selen på.
Det tal er alt for højt, og derfor skal en landsdækkende kampagne i de kommende to uger få trafikanterne til at huske sig selv og hinanden på selen.
”Det kan ikke siges for ofte: Husk selen! Det er hurtigt, nemt og gratis. Normalt siger man, at meget få ting i livet er gratis. Men med sikkerhedsselen kan man da sige, at det er en gratis indsats, som oven i købet kan redde dit liv”, udtaler Stina Teilmann-Ibsen, formand for Sjællands Færdselssikkerhedsudvalg.
Sjællands Færdselssikkerhedsudvalg er sammen med de øvrige regionale færdselssikkerhedsudvalg gået sammen med kommunerne, politiet og Rådet for Større Færdselssikkerhed om kampagnen.
10 kommuner i færdselssikkerhedsudvalgets område er med i kampagnen: Bornholm, Faxe, Guldborgsund, Holbæk, Kalundborg, Lolland, Næstved, Odsherred, Slagelse og Vordingborg.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *