Rejs ud som frivilling – uanset alder

Oprettet 28/08/2008 – 13:10

Nu introducerer AFS i Danmark et frivilligprogram for alle mellem 18 og 75 år, som kunne tænke sig at rejse ud og arbejde som frivillig i udlandet.
AFS Interkultur har igennem mange år sendt unge på frivilligophold i udlandet gennem AFS Community Service programmet for unge mellem 18 og 30 år.
Imidlertid har organisationen oplevet en stigende interesse blandt mange over 30 år for at rejse ud og arbejde som frivillig – enten inden for deres eget arbejdsfelt eller for at prøve kræfter med et arbejdsområde, der er helt nyt for dem.
Derfor introducerer AFS i Danmark nu et program for folk over 30 år, som gerne vil rejse ud og arbejde som frivillige et sted i verden, hvor der er brug for en hjælpende hånd. Det vil foreløbig være muligt at rejse til Peru, Mexico, Argentina, Ghana, Sydafrika eller Thailand.
Et frivilligophold varer typisk tre måneder, men der er mulighed for ophold helt ned til 1 måned og helt op til 6 måneder. Første afrejse på det nye program finder sted i januar-marts 2009.
Man bestemmer selv, hvilken type projekt man vil arbejde på. AFS har en lang række frivilligprojekter på sundheds- og skoleområdet, og det er også muligt at arbejde med børn (på f.eks. børnehjem eller i vuggestuer), ældre eller handicappede, menneskerettigheder, restaurering af bygningsværker af kulturel betydning, bekæmpelse af forurening, beskyttelse af truede dyrearter/naturområder og meget andet.
Afhængigt af hvad man arbejder med, vil man enten bo på sit projekt eller hos en lokal værtsfamilie. På den måde giver programmet gode muligheder for at komme tæt ind på livet af den lokale befolkning og få et grundigt indblik i kulturen.
Det kræver ingen særlige forudsætninger at deltage i et AFS-frivilligprogram – så længe man har et godt helbred, er åben, fleksibel, nysgerrig og ikke mindst indstillet på at leve side om side med lokalbefolkningen – på deres betingelser.
AFS sørger for alt det praktiske, bl.a. flyrejse, forsikringer, arbejdsvisum, kost og logi, førorientering i Danmark samt en ankomstorientering i værtslandet. Ofte inkluderer et frivilligophold også sprogkursus.
Når man er så langt væk, er det samtidig rart at vide, at AFS overalt i verden har en 24-timers telefonvagt, således at man altid kan komme i kontakt med organisationen.
Folk, som er interesseret i at høre mere om mulighederne for at rejse ud som frivillig, kan læse mere på http://www.afs.dk/

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *