Oprettet 19/08/2011 – 08:06
Danske rejsende, som flyver med SAS, skal satse på hvidvinen, men undgå de røde dråber. Hvidvinen, som serveres hos SAS opnåede nemlig en andenplads, da rejsesøgemotoren Skyscanner.dk sammen med et testpanel for nylig udpegede de bedste vine, som serveres af flyselskaber verden over – kun lavprisselskabet easyJets franske vin fik en bedre placering.
SAS kan stolt fortsætte med at servere selskabets hvidvin Crusan Colombard Sauvignon Côtes de Gasgogne, som opnåede det næstbedste resultat i testen, mens deres rødvin slet ikke kom med på hitlisten – rødvinselskere gør i stedet klogt i at rejse med British Airways. {0><}100{>De byder på en Malbec fra Argentina, som fik det bedste resultat blandt de røde flyvine.
Det er til gengæld overraskende, at to af lavprisselskaberne var med i Top 5 blandt hvidvinene. Bedst var easyJets franske vin Louis Mondeville Côtes Gasgogne, og på femtepladsen kom lavprisrivalen Ryanair med sin Garganega Trebbiano Villa Gardini fra Italien.
Panelet, som bestod af vineksperter og rejsende fra syv lande, blindtestede tolv hvide og lige så mange røde vine fra flyselskaber verden over og vurderede dem på en skala fra 1 til 10.
– For mange rejsende er det vigtigere at få så meget som muligt ud af rejsen, også under selve flyturen. Resultatet viser, at mange af flyselskaberne tilbyder vine af høj kvalitet. SAS kan være stolte over andenpladsen, samtidig med at lavprisselskabernes høje placeringer viser, at konkurrencen er hård. Vores test viser tydeligt, at en høj pris på rejsen ikke altid er lig med den bedste vin, siger Linda Edstrand, der er chef for Skandinavien hos Skyscanner.dk.
KLM og Virgin er de eneste selskaber, som formåede at komme med på Top 5 med både røde og hvide vine.
– Inden testen havde jeg meget høje forventninger til selskaber som Emirates, der satser meget på både vin og mad om bord. Men den største overraskelse var den høje klasse inden for lavprisselskabernes vine. Det er imponerende, at både easyJets og Ryanairs hvide vine er med på Top 5-listen, siger James Cave, der er Skyscanners vinekspert og redaktør for bloggen regularwino.com.
Flyselskaberne har en hel del at tænke på, når de vælger, hvilken vin der skal serveres om bord. Smagsløgene reagerer anderledes i 10.000 meters højde, og det kan være svært at servere vinen ved den helt nøjagtige temperatur. Vinen kan heller ikke luftes på samme måde i kabinen, eftersom luften ikke indeholder lige meget ilt.
Sådan blev testen gennemført:
Et panel på ti deltagere fra syv forskellige lande testede 12 røde og 12 hvide vine fra de største flyselskaber. Testpanelet blev ledet af vineksperten og vinjournalisten Tom Cannavan. Panelet omfattede også vineksperterne Peter Adshead, som er sommelier på den femstjernede restaurant Rocco Forte i Edinburgh, og Juel Mahoney, som blandt andet står bag bloggen www.winewomansong.co.uk/. Deltagerne blindtestede vinene og vurderede dem på en skala fra 1 til 10.