SF: Gid hver uge var en festuge

Oprettet 27/02/2009 – 17:13

Det er glædeligt, at Kulturministerminister Carina Christensen har øget støtten til Århus Festuge, men hvor er ansvarligheden overfor kulturen i hverdagen, spørger SFs kulturordfører Pernille Frahm.
“Jeg er selvfølgelig kisteglad for, at støtten til Århus Festuge øges, men jeg bemærker mig samtidigt, at kulturministeren opfordrer de lokale statslige kulturinstitutioner til samarbejde om arrangementet. Jeg vil minde ministeren om, at finanskrisen ikke gør livet lettere for de institutioner, som regeringen gennem årene har opfordret til at erstatte statslige tilskud med private sponsorater. Aros har en meget stram økonomi, og det er en kilde til stor undren, at Kvindemuseet, som er helt unikt på verdensplan, endnu ikke har fået statslig anerkendelse”, udtaler Pernille Frahm, SFs kulturordfører.
Pernille Frahm undrer sig over, at Carina Christensen blankt har afvist et forslag fra SF og resten af oppositionen om en nødpulje på 50 mio. kr. til trængte kulturinstitutioner.
“Jeg er sikker på, at festugen i Århus vil have afsmittende effekter på hele landets kulturliv, og der er derfor god grund til, at kulturministeren støtter projektet. Til gengæld er der ingen grund til, at gode kulturinstitutioner overses i dagligdagen. Ministeren har selv erkendt, at finanskrisen også rammer kulturlivet, og derfor bør hun genoverveje sin afvisning af forslaget om en nødpulje”, mener Pernille Frahm.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *