SF: Se til Sverige, Ellemann!

Oprettet 07/04/2009 – 17:06

De danske kommuner må se med misundelige øjne til Sverige, hvor den borgerlige regering har indset krisens påvirkning af kommunerne og øger statstilskuddet til kommunerne med 17 mia. svenske kroner.
”Som tidligere borgmester og nuværende kommunalordfører for SF vil jeg ønske at den nye indenrigsminister vil lade sig inspirere af den borgerlige regering i Sverige”, siger Flemming Bonne, MF.
Flemming Bonne adresserer også den anden ministerdebutant, beskæftigelses- og ligestillingsministeren: Inger Støjberg sagde under sin tiltrædelsestale som beskæftigelses- og ligestillingsminister at ”én arbejdsløs er én arbejdsløs for meget”. Derfor håber Flemming Bonne da også at Inger Støjberg vil lytte til overvismand og formand for Det Økonomiske Råd, Peter Birch Sørensen, der råder regeringen til at iværksætte en ny vækstpakke baseret på øgede offentlige investeringer i eks. skolerenoveringer og øget fremrykning af offentlige investeringer.
Flemming Bonne mener at behovet for penge til kommunerne er stort og at det bør håndteres med en vækstpakke til kommunerne, så eksempelvis de uhumske skoletoiletter kan renoveres i en tid hvor vi ser stigende arbejdsløshed og bedre tid i håndværkernes kalendere.
”Når overvismanden anbefaler en vækstpakke med øgede offentlige investeringer for at håndtere krisen og når en borgerlig regering i Sverige gennemfører en sådan vækstpakke til de svenske kommuner, så bør de nye ministre lade sig inspirere og gennemføre en sådan vækstpakke i Danmark”.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *