SF: Vil tatoveringer lavet af amatører til livs

Oprettet 10/08/2010 – 13:32

Tatoveringer er på mode. Ca. 1/3 af danskerne får eller har fået lavet en tatovering. Nu viser det sig så at ca. halvdelen af dem er lavet af amatørtatovører.
”Med de risici man løber ved at få udsmykket sin krop med tatoveringer, er det afgørende at kun autoriserede tatovører udfører tatoveringerne. Forbrugerne skal være sikret mod autolak under huden, bylder pga. manglende hygiejne, allergiske reaktioner og det der er meget værre, f.eks. leverbetændelse eller HIV” siger Pia Olsen Dyhr der i november sidste år, sammen med et flertal i Folketinget, pålagde regeringen at fremsætte et lovforslag der regulerer tatovørerhvervet.
”Det undrer mig at så mange tør løbe risikoen ved at gå til en amatørtatovør. Jeg mistænker, at det kan skyldes at tatovørerhvervet endnu ikke er reguleret, og at forbrugerne derfor tænker at den ene kan være lige så god som den anden, og måske bare vælger den billigste”. Det problem vil den autorisationsordning som folketingsvedtagelsen indeholder, kunne komme til livs.
“Når forbrugerne kan vide sig sikre på at en autoriseret tatovør har gennemgået træning, kun bruger tatovørblæk, og lever op til hygiejne krav, gøres valget klarere”.
Pia Olsen Dyhr vil bede regeringen om en status på udarbejdelsen af lovforslaget, og overveje om man bør indføre en bødestraf til amatørtatovører der tatoverer uden autorisation. Vedtagelsen pålægger regeringen at fremsætte et lovforslag senest ved udgangen af 2010.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *