SWIFT-aftale er brud på retsforbehold

Oprettet 02/08/2010 – 13:55

Folketingets Europaudvalg bekræfter Enhedslisten i, at SWIFT-aftalen er i strid med retsforbeholdet.
Danmark er ikke omfattet af den såkaldte SWIFT aftale, der fra i dag giver USA adgang til at registrere og opbevare informationer om økonomiske transaktioner, som firmaer i EU og borgere i EU-landene foretager sig. SWIFT-aftalen er nemlig omfattet af det danske EU-retsforbehold. Det udtaler enhedslistens EU-ordfører, efter at Folketingets Europaudvalg har svaret på Per Clausens spørgsmål herom.
– Det fremgår klart af flere svar til mig i Folketingets Europaudvalg, at SWIFT aftalen er et brud på retsforbeholdet, udtaler Per Clausen.
– Det vil derfor være en omgåelse af retsforbeholdet, hvis regeringen ikke sikrer danske borgere og virksomheder mod at blive omfattet af SWIFT-aftalen. Jeg har derfor bedt Økonomi- og Erhvervsministeren om at redegøre for, hvordan hun vil sikre, at retsforbeholdet overholdes og danske virksomheder og borgere ikke i praksis omfattes af denne aftale, slutter Per Clausen
Per Clausen har stillet nedenstående spørgsmål til økonomi- og erhvervsministeren:
“Ministeren bedes redegøre for, hvordan hun vil sikre, at retforbeholdet respekteres, sådan at SWIFT aftalen mellem EU og USA ikke kommer til at ramme danske borgere og virksomheder”.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *