Uværdigt hundeslagsmål

Oprettet 09/07/2010 – 16:59

Lad være, at der er mere end én mening om regeringens og Dansk Folkepartis nye lov om kamphunde samt forbud mod 13 hunderacer. Men uenigheden skal føre til værdig debat, siger Liselott Blixt, MF, Dansk Folkeparti.
Hun reagerer kraftigt på, at hun er blevet lagt ord i munden i anledning af, at en lille gruppe dyrlæger ikke vil aflive raske kamphunde. ”Så kan folk bare gøre det selv”, bliver hun citeret for at mene.
– Den sætning er taget ud af sammenhæng. Det, jeg sagde, var, at hvis man ikke kunne få en dyrlæge til at aflive en hund, er der andre muligheder, nemlig selv at kontakte en eller flere af landets øvrige dyrlæger og få hunden aflivet hos en af disse.
I øvrigt er det jo ikke sandt at dyrlæger ikke afliver raske dyr. Det sker hver dag, eksempelvis, når et af landets dyreinternater ikke kan skaffe nye familier til efterladte hunde og katte. Det sker også, når hundeejere flytter fra en lejlighed med tilladelse til husdyrhold til en anden bolig, hvor man ikke må have dyr,” siger Liselott Blixt.
Desuden har loven, der forbyder nævnte 13 hunderacer været kendt længe. Der har været rigelig tid til at undgå at avle hvalpe på disse kamphunde. Desuden har der været høring, blandt andet af dyrlægerne. Her kunne man have forelagt eventuelle betænkeligheder ved aflivning af kamphunde, som deres ejere ikke ønsker at have, siger Liselott Blixt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *