Vagthund får fornem pris

Oprettet 13/03/2009 – 08:07

Dorte Toft, journalist og blogger, der afslørede svindelen i IT-Factory, får IT-Branchens fornemste kollegiale hæder: IT-prisen.
Prisen bliver overrakt torsdag aften på IT-Branchens årsmøde i Børsbygningen, København. Priskomiteens motivation er:
”Enhver branche skal have en vagthund.
It-branchen har i Dorte Toft gennem mange år haft en yderst kompetent, vågen og vedholdende vagthund, der kan levere både et godt bjæf og knurrende tavshed.
Dorte Toft er uddannet programmør og båret af kærlighed til informationsteknologien. Hun har bedre end de fleste forståelse for de mirakler, rigtig brug af it kan udrette i samfund og erhvervsliv.
Som journalist udmærker hun sig ved at kombinere historisk dybde, indsigt og kritisk refleksion.
Hun er sagsorienteret og krydrer den opsamlede viden med holdninger. Som kommentator og vagthund for en vækstbranche er hun i en liga for sig. Dorte er frygtet, når hun bider sig fast i en sag. Dorte kan om nogen få branchens direktører op i det røde felt. Men frygten for hende er parret med respekt. Der lyttes og læses, når Dorte går til tasterne.
It-branchen vil med valget af Dorte Toft gerne signalere respekt for mange års solidt, kritisk og konstruktivt arbejde. Dorte blev verdensberømt i Danmark for sine afsløringer i Stein Bagger-sagen, men it-prisen får hun for det lange seje træk, uden hvilket en sådan afsløring ikke er mulig.
Dorte Toft fortjener også ære for som den første at have fået bloggen til at virke som effektivt journalistisk værktøj og dermed i praksis bruge den videndeling, som så mange udmærkede it-værktøjer lægger op til.
Dorte Toft er den første kvinde – og den første journalist – der modtager den ærefulde it-pris”.
Prisen administreres af IT-Branchen – den største brancheforening for it-erhvervet i Danmark. Prisen er stiftet af IDG Danmark i 1991.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *