150 nye studerende sprænger gennemsnittet

Oprettet 15/08/2011 – 13:06

Under sloganet ‘det tager kun en uge at blive et par år klogere’ begynder 150 deltagere fra offentlige og private virksomheder i denne uge på Copenhagen Summer University. På syv specialdesignede kurser om fx coaching og Kierkegaard, bioteknologi, lobbyarbejde i Kina samt kriminalprævention får deltagerne mulighed for at tanke ny forskningsbaseret viden.
Deltagerne på Copenhagen Summer University sprænger gennemsnittet for studerende på Københavns Universitet – både hvad angår alder og erfaring:
– Forstiller vi os at hver deltager i gennemsnit har været 10 år på arbejdsmarkedet, kan hvert kursus mønstre ca. 200 års erhvervserfaring. Den erfaring vil spille op imod vores rigtig gode forskere og undervisere, der leder kurserne, og som vil formidle den nyeste forskning. Det er i en sådan forskningsbaseret ramme, at fornyelse og eftertanke opstår hos den enkelte deltager, herunder også hos vores egne forskere, siger rektor Ralf Hemmingsen i forbindelse med åbningsarrangementet den 15. august.
Deltagersammensætningen på Copenhagen Summer University er meget varieret med deltagere fra både de største danske virksomheder som A.P. Møller-Mærsk, Novo Nordisk og Danske Bank og fra enkeltmandsvirksomheder. Og fra de store offentlige organisationer i København såvel som mindre institutioner i provinsen.
Kompetenceløft i kalenderen
Med Copenhagen Summer University intensiverer Københavns Universitet indsatsen over for fagprofessionelle, der har været på arbejdsmarkedet i nogle år.
– Kompetenceløft står sjældent øverst på dagens huskeseddel. I en travl hverdag, er der ofte for lidt tid til fornyelse, udvikling og refleksion, og selv med en akademisk uddannelse i bagagen kan kompetencerne hurtigt sande til, understreger Peter Stolt, der er leder af Københavns Universitets efter- og videreuddannelse.
Peter Stolt understreger, at deltagerne har meget forskellige erfaringer, men – udover et vist uddannelsesniveau – er fælles om at være nysgerrige på ny læring og forhåbentlig bringe deres erfaringer i spil.
Copenhagen Summer University bliver afviklet igen i 2012 fra den 13. til 17. august.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *