Dagpengesystemet demonteres

Oprettet 29/09/2008 – 13:57

Forslag fra arbejdsmarkedskommion truer dagpengesystemet
Der bliver færre og færre grunde til at melde sig ind i en a-kasse og dermed dagpengesystemet, hvis arbejdsmarkedskommissionens forslag følges. Det betyder nemlig, at det bliver mere attraktivt at være på passiv forsørgelse via kontanthjælp, end det er at tage et ansvar for sin egen situation, hvis man bliver ledig.
Så enkel er konklusionen hos en af landets største aktører på området, den uafhængige a-kasse ASE. Pressechef Peter I. Petersen siger:
”Det er fint nok at forkorte dagpengeperioden, og at udvide det grundlag dagpengene beregnes på fra 12 til 52 uger. Det følger fint ASE’s anbefalinger. Men når der ikke følger en forhøjelse af satserne med, så man fx får høje dagpenge som nyledig, hvorefter de nedtrappes over tid, så giver det ikke mening.”
Der er faktisk indbygget en nedtrapning i forslaget fra arbejdsmarkedskommissionen, fordi dagpengesatsen skal reguleres på baggrund af det seneste års lønindkomst. Det betyder, at man får en lavere sats, hvis man har perioder med ledighed inden for det år.
”Det hjælper bare ikke, når de langt de fleste ledige i forvejen ikke er uden job i over et år, og når udgangspunktet, nemlig dagpengesatsen på samme tid er for lav, så giver det simpelt hen ikke mening,” siger Peter I. Petersen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *