Oprettet 08/08/2011 – 13:06
120 mio. kr.
Så mange feriepenge fra 2010 står uafhentede hos Feriekonto, efter at fristen for at hæve dem er udløbet.
Nogle af pengene vil blive hævet efter særlige regler inden udgangen af september. Men en stor del vil traditionelt gå direkte i statskassen.
“Det er jo ærgerligt, når nu medarbejderne har arbejdet hårdt for at optjene dem,” siger Bernt Lassen, partner i virksomheden Medarbejderferie, der rådgiver virksomheder om blandt andet feriefonde.
“Ved at benytte de eksisterende lovmæssige muligheder kan virksomhederne kanalisere en god del af pengene tilbage, så de kommer medarbejderne til gode i form af for eksempel tilskud til ferieophold,” siger Bernt Lassen.
Ferier til halv pris
Det kan ske ved, at virksomhederne opretter en feriefond efter særlige regler. Fonden får lov til at beholde 70 procent af de uafhentede feriepenge fra deres timelønnede medarbejdere og kan bruge dem til fordelagtige ferieordninger.
“For eksempel kan en feriefond købe en større mængde ferieophold og dermed opnå rabat. Feriefonden kan så yde tilskud, så medarbejderne reelt får opholdet til det halve af markedsprisen,” siger Bernt Lassen.
“Bekendtgørelsen om feriefonde er fra 2004. Ikke mange er imidlertid opmærksomme på at bruge reglerne. Måske fordi de er lidt snørklede. Men har man først fået oprettet fonden, vil den år efter år medvirke til at skaffe midler til gode ferieoplevelser for medarbejderne,” siger Bernt Lassen.
En af reglerne i bekendtgørelsen er, at feriefonden i løbet af sine første fire leveår skal spare mindst 250.000 kr. op. Det stiller krav om en vis volumen, og Bernt Lassen anslår, at en virksomhed skal have et beløb på cirka 100.000 kr. i uafhentede feriepenge pr. år for at det er rentabelt at oprette sin egen feriefond.