Enestående oplevelse under Odense Blomsterfestival på Byens bedste plads – Flakhaven

Oprettet 10/08/2011 – 14:05

Temaet for årets blomsterfestival i Odense, ”Nordisk mytologi”, giver ikke bare kreative muligheder i de mange udstillinger rundt om i Odense City. Det giver også festivalgæsterne en enestående oplevelse, når to asa-troende odenseanere lader sig vie på asa-vis.
Det vil være de færreste festivalgæster, der har oplevet en lignende asa-ceremoni før. Og de færreste vil komme til at opleve det igen. For de fleste vil bryllups-ceremonien Lørdag den 20. august på Flakhaven i Odense derfor være noget særligt:
– Vi har i forvejen et stærkt og kreativt tema for årets festival. Med asa-vielsen har vi dog fået sat en prik over i’et. For det bliver uden tvivl en særlig oplevelse for os alle, siger Vagn Jørgensen, der er formand for Foreningen Odense Blomsterfestival.
Ikke show og sjov
Der er lagt op til en spændende og højtidelig ceremoni, når Michelle og Henrik Pedersen indgår deres asa-ægteskab. Til gengæld skal gæsterne ikke forvente et udstyrsstykke med masser af show og sjov:
– Det er ikke et skuespil, men derimod en traditionel ceremoni, der blot foregår i nutiden. Vi ser det som vores bidrag til at fortælle, hvordan det foregik engang i tidernes morgen. Det er vi da stolte over at kunne være med til, fortæller Michelle Pedersen, der lige nu sammen med Henrik og den gydje, der skal tilspørge parret under den såkaldte ”håndfæstelse”, er ved at planlægge ceremonien.
– Der er nogle minimumskrav til ceremonien, som vi skal overholde, men ellers er der alle muligheder for at gøre det til en personlig ceremoni.
Vores egen historie
For festivalgæsterne på Flakhaven vil vielsen være et spillevende indblik i en del af vores nordiske historie. Henrik Pedersen, der er formand for asa- og vanetrosamfundet i Danmark, Forn Sidr, ser det samtidig som en mulighed for at udbrede kendskabet til asa-troen:
– Jeg var da lidt skeptisk, da vi fik henvendelsen. Jeg havde nok regnet med, at vores vielse skulle være en lidt mere privat ceremoni! Omvendt kan jeg godt se, at det her har stor ”PR-værdi” for den gamle skik, og at vi kan være med til at give folk en anderledes oplevelse. Og så synes vi jo, at det er dejligt, at Odense Blomsterfestival i år handler om den nordiske mytologi, siger Henrik Pedersen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *