Få ledige studiepladser tilbage

Oprettet 18/08/2011 – 13:06

Selvom Københavns Universitet i år har tilbudt rekordmange ansøgere en studieplads, er der stadig omkring 80 pladser tilbage. De sidste ledige pladser (http://bit.ly/pCqWSu) fordeler sig på en håndfuld uddannelser som for eksempel Naturressourcer, Kemi og It og sundhed – uddannelser med specifikke adgangskrav inden for matematik, fysik og kemi.
Den 18. august kl. 12 fløjter Københavns Universitet af for kapløbet om at få en af de sidste ledige studiepladser. Indtil da er der endnu et lille håb for de ansøgere, der ikke kom ind på universitetet i første omgang.
– Vi er inde i absolut sidste omgang af studenteroptaget, hvor vi behandler ansøgningerne til de sidste ledige studiepladser efter først til mølle princippet. Det betyder, at vi løbende lukker for optag på uddannelserne i tak med, at vi får kvalificerede ansøgninger ind, siger studiechef Claus Nielsen og understreger, at det gælder om at være hurtig, hvis man vil have fat i en af de ledige pladser.
Der skal dog lidt mere end hurtighed til, for at man kan sætte sig på en af de ledige studiepladser efter sommerferien. Ansøgerne skal også kunne ‘regne den ud’. På størstedelen af de uddannelser, der endnu har et par ledige stole, er adgangskravet matematik på A-niveau og fysik og kemi på B-niveau.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *