Fremgang på det merkantile område

Oprettet 09/08/2011 – 18:06

Efter flere måneders tilbagegang steg antallet af indgåede uddannelsesaftaler på det merkantile område i juni måned. På dette område er sommermånederne, herunder august, traditionelt højsæson for indgåelse af uddannelsesaftaler.
I juni måned har der været en fremgang på ni procent i antallet af indgåede uddannelsesaftaler på det merkantile område sammenlignet med juni sidste år. Dermed ser den seneste tids negative udvikling på denne indgang ud til at være vendt. Nedgangen kan skyldes, at der nu kun må være tre måneder mellem underskrivelse og påbegyndelse af uddannelsesaftale, hvis der skal opnås ret til præmie og bonus på op til 70.000 kroner.
I de foregående 12 måneder er der samlet set indgået ni procent flere uddannelsesaftaler inden for erhvervsuddannelserne eksklusive social- og sundhedsuddannelsen og den pædagogiske assistentuddannelse sammenlignet med samme periode sidste år. På social- og sundhedsuddannelsen og den pædagogiske assistentuddannelse er der i årets første seks måneder indgået fem procent færre uddannelsesaftaler sammenlignet med samme periode sidste år. De to uddannelser er omfattet af en dimensioneringsaftale, så der i år skal oprettes cirka 100 pladser flere end sidste år. Desuden har regeringen, KL og Danske Regioner indgået en aftale om, at kommuner og regioner opretter i alt 300 flere praktikpladser end sidste år. Aftalen omfatter også SOSU-området, så det må formodes, at det vil afspejle sig i de fremtidige opgørelser.
Undervisningsminister Troels Lund Poulsen understreger, at alle parter skal yde deres bedste for at skaffe nok praktikpladser til alle.
”Vi giver op til 70.000 kroner i tilskud for hver ny praktikplads. Flere virksomheder skal benytte sig af den meget favorable ordning – både for virksomhedens egen og for samfundets skyld. Jeg noterer mig, at udviklingen nu ser ud til at være vendt på det merkantile område – det fortæller mig, at vi er på rette vej,” siger Troels Lund Poulsen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *