Læsekurser for stavesvage unge

Oprettet 12/04/2010 – 13:36

Ekstra læsekurser skal hjælpe stavesvage unge. Unge arbejdsløse under 30 år, som har svært ved at stave, kan nu får ny hjælp.
Aalborg Kommune arrangerer med økonomisk støtte fra staten kurser for stavesvage unge. Målet er at hjælpe de unge på arbejdsmarkedet og i privatlivet.
Aalborg Kommune vil tilbyde unge voksne uden uddannelse et læsekursus for voksne. Kurserne skal i 2010 tilbydes 110 unge borgere i alderen 18-30 år. Kurset er gratis for deltagerne. Den samlede udgift på ca. 550.000 kroner betales af staten.
Uddannelse til alle
Det nye kursus vil styrke de unges muligheder for at finde et job eller deltage i uddannelse og kurser – og for at få mere livskvalitet i hverdagen. Kurserne fokuserer på hverdags-dansk.
– Vi ønsker i Aalborg Kommune, at fleste muligt af kommunens unge borgere skal have en ungdomsuddannelse. Dette mål er ambitiøst, og det stiller store krav til de unge, til uddannelsesinstitutionerne, til vores jobcentre og til arbejdsgiverne. Vores nye kursus er et skridt yderligere frem mod vores mål, fortæller rådmand Mai-Britt Iversen, formand for Beskæftigelsesudvalget i Aalborg Kommune.
– Mange af vores stavesvage unge har dårlige oplevelser med fra skoletiden. Derfor lægger vi vægt på, at vores kurser foregår som voksenundervisning i et forløb, der ikke minder om traditionel skoleundervisning, fortsætter rådmanden.
Aalborg Kommune har på den baggrund valgt at samarbejde med to organisationer, som har erfaring med at undervise voksne, nemlig Arbejdernes Oplysningsforbund, AOF og daghøjskolen Fokus.
Læsning er nøglen til nye døre
Når de unge bliver bedre til at læse, åbner nye muligheder sig såvel på arbejdsmarkedet som i privatlivet:
– Mange læse- og stavesvage borgere oplever nederlag, når de ikke kan læse en instruktion på arbejdspladsen, ikke forstå artiklen i avisen eller ikke kan hjælpe deres børn med lektierne. De nye kursusforløb vil hjælpe kursisterne til at blive bedre læsere. Når kursisterne har gennemført kurserne, vil de kunne åbne nye døre til arbejdsmarkedet. Og deltagerne kan også se frem til at få gavn af kurserne i privatlivet, fastslår rådmand for Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen, Mai-Britt Iversen, der glæder sig over tilbuddet til kommunens unge borgere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *