Liselotte Højgaard adjungeret professor på DTU

Oprettet 24/01/2009 – 11:25

Professor, overlæge, klinikchef, dr.med. Liselotte Højgaard er pr. 15. januar 2009 udnævnt til adjungeret professor i medicinske billedsystemer ved Institut for Elektroteknologi på Danmarks Tekniske Universitet (DTU).
I 2002 var professor Højgaard med til at starte civilingeniøruddannelsen i Medicin & Teknologi udbudt i samarbejde med Københavns Universitet og DTU. Hun var en af hovedkræfterne bag design af uddannelsens indhold. På undervisningssiden har hun startet – og står stadig for – kurset i Hospitalspraktik og Medicinsk Anvendelse af isotoper.
Den 51-årige professor, der til daglig er chef for Rigshospitalets Klinik for Klinisk Fysiologi og Nuklearmedicin og PET & Cyklotronenheden, samt klinisk professor ved KU SUND, er en højt respekteret og anerkendt forsker på nationalt og internationalt plan. Højgaard har i en årrække forsket og publiceret intensivt om PET/CT scanning. Hun rejste penge til og introducerede den første PET/CT scanner i Danmark. PET/CT har revolutioneret diagnosticeringen af kræft, fordi det blev muligt at få et præcist billede af kræften i kroppen og dens placering.
Liselotte Højgaard deltager i nationalt og internationalt forskningspolitisk arbejde bl.a. som formand for The Standing Committee of The European Medical Research Councils, der er sammenslutningen af de medicinske forskningsråd i Europa, ved The European Science Foundation i Strasbourg.
Liselotte Højgaard er uddannet læge fra Københavns Universitet i 1982, og i 1990 blev hun speciallæge i klinisk fysiologi og nuklearmedicin. Året efter blev hun dr.med. fra Københavns Universitet.
Professoren har modtaget flere priser bl.a. Specialet Klinisk Fysiologi og Nuklearmedicins Ærespris 2001, Medico Prisen i 2004 og Niels A. Lassen Prisen i 2005.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *