Ny aftale sikrer tilskud til voksenlærlinge

Oprettet 12/12/2008 – 11:43

Et bredt flertal af folketingets partier (S, RV, V, K og O) er blevet enige om at gøre tilskud til voksenlærlinge til en rettighed. Aftalen sikrer dermed, at der ikke skiftevis åbnes og lukkes for voksenlærlingeordningen, fordi midlerne bliver brugt op.
– Jeg er glad for, at voksenlærlingeordningen nu bliver en rettighed. Dermed sikrer vi, at flere ikke-faglærte får en uddannelse, og det er netop meningen med ordningen. Vi ved jo, at mennesker med uddannelse har større sandsynlighed for at være i job og klare sig på arbejdsmarkedet end ufaglærte, siger beskæftigelsesminister Claus Hjort Frederiksen.
Aftalen målretter voksenlærlingeordningen, så der fremover gives tilskud til voksenlærlinge, der enten har en forældet eller ingen erhvervskompetencegivende uddannelse.
– Før den nye aftale blev voksenlærlingeordningen i høj grad brugt af personer, der har arbejde og uddannelse i forvejen. Det betød, at der ikke var ressourcer nok til de ufaglærte, som har mest brug for uddannelse. Derfor er jeg glad for, at vi nu gør ordningen til en ret for netop dem uden uddannelse – det er en rigtig god aftale.
Fakta om Voksenlærlingeordningen
Voksenlærlingeordningen trådte i kraft som forsøgsordning i 1997 og blev gjort permanent i 1999. Med Velfærdsaftalen i 2006 blev ordningen udbygget og forbedret (V, K, S, DF, RV). Og blev yderligere udvidet med Jobplan 2008 (V, K, DF, RV, NA).
En evaluering af voksenlærlingeordningen viste i september 2008, at knap 43 procent af de såkaldte voksenlærlinge allerede har en uddannelse. Cirka 7 procent har en videregående uddannelse, inden de påbegynder en uddannelse som voksenlærling.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *