Nye film fra Folketinget underviser i demokrati

Oprettet 22/01/2009 – 11:25

I disse dage modtager alle grundskoler i Danmark en dvd med i alt 22 korte film, der introducerer emner under overskrifterne demokrati, Folketingets arbejde og EU. De 10 nyeste film har tv-værten Jens Blauenfeldt som gennemgående fortæller – bl.a. om frihedsrettigheder, mediernes rolle og EU’s historie og institutioner. Filmene er rettet mod grundskolens ældste klasser og ungdomsuddannelserne, og de er tilgængelige for befolkningen på www.folketinget.dk .
”Her i Danmark opfatter vi demokratiet som noget selvfølgeligt, men det kan ikke tages for givet. Derfor er det vigtigt, at unge mennesker og andre taler om demokrati og det danske folkestyre. Det er med til at sætte fokus på de demokratiske værdier og dermed til at bevare et levende demokrati. Jeg håber, at filmene bidrager til at skabe en god debat ude på landets skoler”, siger Folketingets formand, Thor Pedersen.
Folketinget oplever dagligt en stor interesse fra elever for demokrati og Folketingets arbejde. Hvert år besøger flere end 9.000 elever Folketingets interaktive oplevelsescenter ”Politiker for en Dag”. Også de mange besøg på Christiansborg vidner om stor interesse.
”Det er meget positivt med den store interesse for vores fælles folkestyre. Det er helt nødvendigt for udviklingen af det danske demokrati, at også unge interesserer sig for samfundet. Derfor er det også vigtigt, at Folketinget imødekommer den store interesse med tiltag som disse film”, siger Thor Pedersen.
Dvd’en indeholder 10 film fra 2008 og 12 film fra 2006. Filmene varer mellem 2-6 minutter og er produceret af hhv. Minerva film og DR Design for Folketinget.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *