Regering mangler fokus på erhvervsuddannelser

Oprettet 07/10/2008 – 12:50

Uddannelse, finansiel gennemsigtighed og klima var blandt statsministeren Anders Fogh Rasmussens temaer i dagens åbningstale, og der er brug for forbedringer på alle områder, mener Håndværksrådet. Værst ser det ud på uddannelsesområdet, og derfor er det positivt, at regeringen vil styrke de praktiske indgange til de danske erhvervsuddannelser og mindske frafaldet blandt unge med indvandrerbaggrund.
“Problemet er dog langt større, end Anders Fogh Rasmussen giver udtryk for. Det er ikke nok at fokusere på unge med indvandrerbaggrund, hvis vi skal nå regeringens mål om, at 95 % af en ungdomsårgang skal have en ungdomsuddannelse. I Håndværksrådet savner vi et fokus på erhvervsuddannelserne generelt, for vi ser en foruroligende tendens til, at stadig flere unge fravælger en ungdomsuddannelse,” siger Paul Mollerup.
Håndværksrådet savner på den baggrund en klar melding fra statsministeren om, at der vil blive foretaget den nødvendige investering i erhvervsuddannelserne, så flere unge opdager, at en erhvervsuddannelse kan være et attraktivt valg.
Større finansiel gennemsigtighed
Danmarks små og mellemstore virksomheder oplever i dag, at der ikke længere er ret langt fra Wall Street og til den lokale bank. Bankernes ny forsigtighed hæmmer hver dag små og mellemstore virksomheder vækstmuligheder.
“Håndværksrådet hilser derfor dagens udmelding fra regeringen om et fælles regelsæt, der sikrer mere gennemsigtighed på det danske kapitalmarked, varmt velkommen. Større gennemsigtighed vil være med til at genoprette tilliden mellem bankerne, hvilket igen betyder bedre lånemuligheder for den lokale slagter, tømrer eller frisør”, siger Paul Mollerup.
Klimaplan på høje tid
Danmark går om mindre end 3 måneder ind i det stort anlagte klimaår.”Vi er begejstrede over regeringens “grønne revolution” og det ny fokus på at gøre Danmark til et center for grøn vækst. Vi ser meget frem til den kommende plan for grøn vækst og kan kun opfordre regeringen til at tænke Danmarks små og mellemstore virksomheder ind i planen”, siger Paul Mollerup.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *