Oprettet 10/08/2011 – 14:05
Mange forældre ved ikke, om deres børn er ordentligt forsikret, hvis de kommer ud for en ulykke i skolen. Sådan lyder advarslen fra Forsikringsoplysningen til de forældre, der her efter sommerferien sender deres børn i skole.
Hver dag kommer børn alvorligt til skade, mens de er i skole. Hver tredje af dem har ikke en børneulykkesforsikring, vurderer Forsikringsoplysningen.
– Mange forældre tror, at deres børn er tilstrækkeligt forsikret gennem familieforsikringen. Men den dækker kun familiens indbo og de skader, som børnene laver på andre, siger konsulent Tenna Westergaard fra Forsikringsoplysningen, der derfor anbefaler forældrene at få undersøgt, om familiens nuværende forsikringer dækker i tilfælde af en ulykke. Eller om de skal købe en ulykkesforsikring til børnene.
– Man bør altid sørge for at have sine børn ordentligt forsikret. Selvom en alvorlig skade, der giver varige men, ikke kan gøres god igen, kan en erstatning være en stor hjælp for familien, siger Tenna Westergaard.
En stor del af landets kommuner har ikke kollektiv ulykkesforsikring for kommunens skolebørn. Derfor er mange børn ikke dækket af en ulykkesforsikring, mens de opholder sig i skolen.
Der gælder de samme regler for børn i daginstitutioner. Institutionerne er lige som skolerne heller ikke forpligtede til at have en kollektiv forsikring.
– Selv hvis kommunen har en kollektiv forsikring, har den ikke nogen særlig stor dækning. Det vil derfor altid være en god ide at købe en privat ulykkesforsikring for barnet, siger Tenna Westergaard.
En anden fordel ved at købe en privat børneulykkesforsikring er, at den dækker døgnet rundt. Hvis kommunen har en forsikring, dækker den kun i skoletiden og den direkte vej til og fra skole.
– Hvert år kommer 30.000-32.000 børn til skade i de danske folkeskoler. Flere end halvdelen kommer til skade i skolegården.
– Det svarer til 150 ulykker hver eneste skoledag.
(Skader, der behandles af lærere, skolesundhedsplejersker eller skolelæger er ikke regnet med).
Kilde: Center for Ulykkesforskning/SI-Folkesundhed