Større økonomisk frihed til de studerende

Oprettet 26/11/2008 – 18:20

Med et nyt SU-lovforslag, der i dag bliver 1. behandlet i Folketinget, kan Venstre sætte endnu et flueben ved et løfte fra valgkampen. Under valgkampen lovede regeringspartiet nemlig at give de studerende større økonomisk frihed og muligheden for at tjene op til 1.500 kr. mere om måneden. Det svarer til en forhøjelse af fribeløbet på næsten 25 procent ekstra om året, før de studerende modregnes i SU’en. Venstres SU-ordfører Sophie Løhde er begejstret for, at de studerende nu får mulighed for at få lidt mere luft i økonomien.
– Jeg er meget tilfreds med, at vi kan give de studerende frihed til at gøre en ekstra indsats ved siden af studierne i stedet for – som nu – at straffe dem for det. Der er ingen tvivl om, at dette er en stor sejr for de studerende.
– De nuværende SU-regler har gjort det svært for studerende at have et studierelevant arbejde ved siden af studierne, uden at de skal sige nej tak til SU’en eller betale den tilbage året efter. Det har efter manges mening indirekte opfordret de studerende til sort arbejde. Derfor er jeg sikker på, at de nye regler vil have en positiv effekt. Det nye lovforslag er alt i alt en gevinst for både studerende, virksomheder og samfund.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *