Studerende skaffer B&O patent

Oprettet 05/08/2010 – 12:49

Bang & Olufsen tager patent på et studenterprojekt fra århusiansk sommerskole.
En kuglerund fjernbetjening helt uden knapper eller touch. Den styrer både TV, stereoanlæg, lys og varme med helt simple håndbevægelser. Et fint, lille armbånd, der fungerer som din personlige minicomputer. Eller et køkkenbord med fuldt integreret touch screen, hvor familiemedlemmerne for eksempel kan tjekke mail eller se TV, mens de snitter grøntsager til salaten.
Det er bare nogle af de idéer, de studerende har pustet liv i på sommerskolen, Innovation Camp 2010, som for tredje år i træk arrangeres af Ingeniørhøjskolen i Århus i samarbejde med Bang & Olufsen.
Bang & Olufsen har nu indsendt en patentansøgning på et af projekterne.
En af de studerende, som har været med til at udvikle patentkonceptet er Michal Kuplik, Ingeniørstuderende fra Tjekkiet. Han fortæller, at idéen udsprang af et intensivt arbejde med målgruppeforståelse.
”Vi forsøgte at koble vores tekniske viden sammen med følelser. Vi har brugt meget tid på at forstå vores målgruppe. Jeg tror, at det er ved at forstå mennesket og brugskonteksten, at de gode idéer opstår.”
Sommerskole for eliten
De 40 deltagere i Innovation Camp 2010 er nøje udvalgt fra universiteter i Polen, England, Portugal, Tjekkiet, Holland og fra Ingeniørhøjskolen i Århus.
– Vi har valgt de bedste af de bedste. De studerende bidrager med nogle nye måder at tænke på, og det giver helt nye input til mulige, fremtidige projekter, forklarer forskningschef hos Bang & Olufsen, Søren Bech.
Det er første gang, virksomheden vælger at tage patent på et af de studerendes projekter.
Peter Gorm Larsen fra Ingeniørhøjskolen i Århus er initiativtager til sommerskolen. Han er ikke overrasket over, at Bang & Olufsen nu vælger at tage patent på et studenterprojekt.
– Vi har udviklet en sommerskolemodel, der stimulerer de studerendes evne til at opfinde nye, kreative produkter i samarbejde med industrien. De studerende bliver i tre uger en del af Bang & Olufsens udviklingsmiljø, og det er netop den cocktail af talent, kreativitet og coaching, der har båret frugt, siger han.
Bang & Olufsen og Ingeniørhøjskolen i Århus har modtaget en bevilling fra Oticon Fonden, der sikrer tre år mere med sommerskole for de bedst kvalificerede studerende i Europa.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *