Oprettet 29/08/2008 – 12:51
Sparring og samarbejde mellem private og offentlige virksomheder er vejen til vækst. Sådan lyder det fra virksomhederne selv ifølge en dugfrisk undersøgelse, som bliver fremlagt på Vidensforum Sjællands opstartskonference den 3. september i Ringsted Kongrescenter
Når det nye sundhedsnetværk Vidensforum Sjælland bliver skudt i gang den 3. september, så er det et skridt i den helt rigtige retning, når det handler om at skabe vækst i erhvervslivet i Region Sjælland. Det viser resultaterne fra en analyse foretaget af Erhvervs– og Videnscenter Vestsjælland, EVV. Analysens resultater bliver fremlagt på konferencen, og hovedkonklusionen er ikke til at tage fejl af. Virksomhederne efterlyser netværk med andre i samme branche, og de ser tydelige vækstpotentialer i et bredt offentligt–privat samarbejde omkring produktudvikling og afprøvning af produkter og ydelser.
Netværk og sparring gør det ikke alene. Der skal også nytænkning og mod til for at skabe vækst. En af oplægsholderne på konferencen den 3. september er kokken og entreprenøren Claus Meyer, hvis far gav ham en noget anderledes morale om det at satse. Faren havde denne pædagogiske besked til sønnen om at spise frosne, forkogte grøntsager: “Kommer de ned, har du godt af det. Kommer de op igen, har de ingen skade gjort”.
Vidensforum Sjælland, som arrangerer konferencen, er stiftet af kommunerne i Region Sjælland og koordineres fra Næstved.
– Med Vidensforum Sjælland vil vi netop skabe de muligheder for dialog og sparring, som kan give virksomhederne et ekstra skub, fortæller projektleder Martin Tange, Næstved Kommune.
Via netværket kan virksomheder med sundhedsrelaterede ydelser og produkter blive “parret” med relevante fagpersoner i den offentlige sundhedssektor i mindre netværksgrupper. Det er her den gode ide kan blive endnu bedre, eller inspirationen til nye ydelser eller produkter kan vokse frem – til gavn for både virksomheder og behandlersystemet – og dermed også borgerne.
Relevant netværk for mange
Vidensforum Sjælland er et relevant netværk for mange virksomheder, f.eks. medico– og hjælpemiddelvirksomheder og videns– og uddannelsesinstitutioner. Men også IT–virksomheder, arkitekter, folkeskoler, praktiserende læger, fødevareproducenter, fitnesscentre, møbelproducenter, rengøringsfirmaer, coachingvirksomheder, tandlæger, restaurationer, entreprenørvirksomheder, og mange andre virksomheder kan blive en del af netværket. Betingelsen er blot, at de leverer – eller planlægger at levere – ydelser eller produkter, der relaterer til sundhed.
– Det vigtigste for os er ikke at begrænse medlemsskaren, men derimod at give de bedst mulige betingelser for at give et løft til sundheden i Region Sjælland, fortæller Martin Tange.
En lang række virksomheder har allerede tilmeldt sig konferencen den 3. september